Overslaan naar inhoud

De hond van de regisseur

 

Als marketeer weet je hoe belangrijk het is om veel content te hebben. Of je nu een eigen podcast wilt opnemen, een video wilt schieten met je team, of zelfs een klant wilt interviewen, elk medium kan je gebruiken om een verhaal te vertellen. Maar vaak stuit je op een praktisch probleem: voor professionele opnames heb je een cameraman en soms zelfs een regisseur nodig, en die zijn niet altijd beschikbaar. Of er is geen budget. In onze nieuwste studio's lossen we dat op met AI. 

Studiobouwers - Visual RadioHuh?

De software in onze studio's fungeert als je eigen persoonlijke regisseur en cameraman, maar dan zonder dat er daadwerkelijk iemand achter de camera's staat. Door middel van kunstmatige intelligentie is het mogelijk om professionele shots te maken, zonder technisch personeel achter de camera. De camera's, camerahoeken, focus, het volgen en de regie worden volledig aangestuurd door AI. Het is een ideale oplossing voor producties met weinig budget en flexibel genoeg voor een breed scala aan toepassingen zoals paneldiscussies, live nieuwsuitzendingen, productlanceringen, en meer. 

Belangrijk? In beeld. 

De kunstmatige intelligentie neemt de regie volledig in handen. Het bepaalt op basis van het gesprek wie er in beeld komt en wanneer. Dit gebeurt allemaal automatisch, afhankelijk van wie er spreekt en de relevantie van de spreker binnen het gesprek. Dit stelt alle deelnemers in staat zich volledig te concentreren op de inhoud van hun presentatie of gesprek – precies zoals bij een professionele tv-uitzending.  

De hond van de regisseur 

Denk aan onze slimme studio als een blindengeleidehond voor de regisseur. Niet dat de regisseur blind is, maar stel dat dit wel zo zou zijn, dan zou onze studio de plek zijn waar je dat het minste merkt. De studio is zo ingericht dat het AI-systeem niet alleen de camerahoeken kent, maar ook precies weet wanneer er geschakeld moet worden. Bovendien voegt het systeem een laag intelligentie toe om dynamische en afwisselende shots te creëren die de kijkervaring boeiend houden, zelfs tijdens langere producties.

Studiobouwers-Visual Radio

Jouw nieuwe crew 

Met een slimme studio elimineer je de noodzaak voor dure externe crewleden en verminder je de logistieke rompslomp die vaak komt kijken bij het plannen van producties op externe locaties. Het is niet alleen kostenefficiënt, maar ook tijdbesparend. Je kunt direct in je eigen gebouw content creëren, wat reistijd en -kosten drastisch vermindert. Dit alles terwijl je de controle behoudt over de kwaliteit en stijl van je content.

En zeg nou zelf, AI in de studio klinkt toch ook heel cool? 

 

Benieuwd hoe kunstmatige intelligentie je kan helpen bij jouw volgende producties? Neem contact op voor een demo en ervaar het zelf!