Overslaan naar inhoud

Shit, de studio begint te lopen. En nu?

Jouw nieuwe in-house studio is up and running en de eerste projecten zijn succesvol afgerond. De vraag naar meer en complexere videocontent neemt toe. Je realiseert je snel dat je ambitieuze videograaf, hoe getalenteerd ook, niet alles alleen kan. Dus, wie is de volgende die je aan je team toevoegt?

Mijn advies: een Producer die ook als studio manager kan fungeren.

De Studiobouwers - capaciteit in de studioWaarom juist deze rol? Simpel. Een studio manager, met de skills van een producer, is de lijm die jouw creatieve en operationele mensen bij elkaar houdt. Deze persoon beheert niet alleen de dagelijkse workflow en zorgt ervoor dat projecten op schema blijven, maar let ook op budgetten, resources en of de deadlines worden gehaald. Kortom, de Producer als studio manager is je operationele rots in de branding.

Laten we eens inzoomen op wat deze rol zo cruciaal maakt. Ten eerste, de logistieke kant. Een studio draaiende houden vereist planning en organisatie, van het zorgen voor beschikbaarheid van de juiste mensen tot het coördineren van de tijdschema's van andere opnames. De Producer zorgt ervoor dat alles gesmeerd loopt, zodat creatieven zich kunnen concentreren op wat ze het beste doen: creatieve, boeiende content maken.

Dan is er het budget. We weten allemaal dat overschrijding van het budget een groot project snel kan laten ontsporen. Een goede Producer bewaakt de uitgaven en zorgt ervoor dat de productie binnen budget blijft. Dit vereist een scherp oog voor detail en een ijzersterke discipline—eigenschappen die essentieel zijn voor deze rol.

Niet te vergeten, de communicatie. De Producer fungeert als het centrale communicatiepunt tussen alle teamleden, van de videograaf tot de klant. Goede communicatie voorkomt misverstanden en zorgt dat iedereen op één lijn zit, wat belangrijk is voor het succesvol afronden van projecten.

De keuze voor een Producer als studio manager is dus niet alleen logisch, maar ook strategisch. Deze persoon brengt structuur in je creatieve chaos, zorgt dat deadlines en budgetten worden gerespecteerd en verhoogt de productiviteit van je studio. Als deze rol goed is ingevuld, kan jouw team zich richten op wat echt belangrijk is: het produceren van topkwaliteit die het publiek zal boeien.

Heb je tijdelijk hulp nodig, of loop je tegen capaciteitsproblemen aan omdat het té lekker loopt in je nieuwe studio? Neem dan even contact op. Wij kunnen jouw team versterken met professionals voor tijdelijke of langdurige hulp. Kan je lekker blijven groeien!

 

Studiobouwers capaciteit video 2